GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 040 218 29 41. Schoorsteenveger Veldhoven helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het periodiek reinigen van uw schoorsteen is van essentieel belang om een veilige woonomgeving te garanderen voor uzelf en uw medebewoners. Een schoon onderhouden schoorsteen verkleint aanzienlijk het risico op het ontstaan van een gevaarlijke schoorsteenbrand.

Daarnaast draagt het bijkomende voordeel van een goed onderhouden schoorsteen bij aan het behoud van een schonere leefomgeving door de verminderde uitstoot van schadelijke deeltjes.

 

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
De frequentie van schoorsteenreiniging hangt nauw samen met uw stookgedrag. Indien u uw haard of kachel dagelijks in gebruik heeft, wordt aangeraden om ten minste tweemaal per jaar een schoorsteenveger in te schakelen. Bij sporadisch gebruik is een jaarlijkse schoonmaakdoorgang meestal afdoende.

Bij twijfels over het benodigde onderhoud voor uw specifieke situatie, staat Schoorsteenveger Veldhoven u graag te woord. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 040 218 29 41, we staan tot uw dienst.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

Uw schoorsteen kan op elk moment van het jaar gereinigd worden, zonder seizoensgebonden restricties. Niettemin, het einde van het kalenderjaar is traditioneel drukker, dus het plannen van een reiniging tijdig is aan te bevelen. Verder is het belangrijk te beseffen dat ook een zomerschoonmaak prima mogelijk is!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier waarop u stookt, is bepalend voor de milieueffecten. Enkele bruikbare tips om milieuvriendelijk te stoken zijn:

  • Overweeg kachels op gas, omdat deze doorgaans milieuvriendelijker zijn dan houtgestookte varianten.
  • Laat de installatie van uw verwarmingssysteem uitvoeren door een erkende professional om optimale efficiëntie en
  • milieuvriendelijkheid te waarborgen.
  • Plan jaarlijks een schoorsteenonderhoud in om de uitstoot te minimaliseren.
  • Selecteer alleen geschikte en milieuvriendelijke brandstoffen.
  • Vermijd het stoken op windstille of mistige dagen, aangezien de rookgassen dan minder goed worden afgevoerd.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?

Absoluut, een deskundige inspectie van uw schoorsteen is zeker mogelijk. Tijdens zo'n inspectie worden verschillende aspecten van uw schoorsteen gecontroleerd, waaronder eventuele schade, loszittende stenen of lood, scheuren in de bovenplaat en mogelijke verstoppingen in het schoorsteenkanaal. Vroegtijdige detectie van dergelijke problemen kan aanzienlijke schade voorkomen en bijdragen aan het behoud van een veilige woonomgeving.

Indien u geïnteresseerd bent in een grondige inspectie van uw schoorsteen, staat Schoorsteenveger Veldhoven tot uw dienst. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 040 218 29 41.

Welke impact heeft stoken op het milieu?

De impact van uw verwarmingssysteem op het milieu hangt sterk af van het type kachel en de gebruikte brandstof. Bijvoorbeeld, het stoken van hout kan leiden tot de uitstoot van schadelijke stoffen.

Om de milieueffecten tot een minimum te beperken, is het verstandig om zorgvuldig uw brandstof te kiezen. Kachels op aardgas stoten doorgaans minder schadelijke stoffen uit dan houtkachels.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Het regelmatig onderhouden van uw schoorsteen is de sleutel tot het minimaliseren van het risico op schoorsteenbranden. Door periodiek en professioneel te laten reinigen, zorgt u ervoor dat uw woonomgeving veilig blijft.

Indien u vragen heeft over het voorkomen van schoorsteenbranden, of u zich zorgen maakt over het welzijn van uw schoorsteen, staat Schoorsteenveger Veldhoven voor u klaar. We moedigen u aan om contact met ons op te nemen via 040 218 29 41 voor professioneel advies en service.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf uw schoorsteen te reinigen, biedt een gecertificeerde schoorsteenveger een niveau van expertise en ervaring die moeilijk te evenaren is. Bovendien zal een professionele schoorsteenveger u doorgaans een certificaat van reiniging verstrekken, wat bij een brand van onschatbare waarde kan zijn voor uw brandverzekering.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Zwarte rook wijst doorgaans op een suboptimale verbranding, mogelijk veroorzaakt door een inadequate luchttoevoer, het gebruik van ongeschikte brandstoffen of problemen met de schoorsteentrek. Transparante of heldere rook duidt daarentegen op een efficiënt verbrandingsproces.

 

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?

In veel gevallen zal uw verzekering schoorsteenbranden dekken. Desalniettemin kunnen sommige verzekeringsmaatschappijen een recent certificaat van schoorsteenreiniging vereisen als bewijs van onderhoud. We raden u daarom sterk aan het certificaat dat u ontvangt van uw schoorsteenveger te bewaren.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Indien u vogels in uw schoorsteen ontdekt, is het raadzaam een expert te raadplegen. Vogelnesten mogen niet verwijderd worden tijdens het broedseizoen. Na afloop van het broedseizoen kunt u, met de hulp van een professional, het nest veilig laten verwijderen.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Veldhoven

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Veldhoven? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veldhoven.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veldhoven.

Tarieven Schoorsteenvegen Veldhoven

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Veldhoven heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Veldhoven

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Veldhoven

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Veldhoven nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Veldhoven

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Veldhoven mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Veldhoven

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button