GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Veldhoven?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Veldhoven

Schoorsteenbrand Veldhoven? Heeft u in Veldhoven last van een schoorsteenbrand of wilt u juist voorkomen dat deze zich voordoet? Een schoorsteenbrand is niet alleen een bron van aanzienlijke materiële schade, maar het vormt ook een serieuze bedreiging voor uw welzijn en dat van uw dierbaren.

In de volgende secties van deze pagina bieden wij u uitgebreide informatie over hoe u de tekenen van een schoorsteenbrand kunt herkennen en welke stappen u moet ondernemen als u geconfronteerd wordt met zo’n ongelukkige situatie.

Heeft u bedenkingen of vermoedens dat uw schoorsteen vatbaar is voor brand? Het is van essentieel belang om voorzorgsmaatregelen te nemen. Door een afspraak met ons in te plannen, kunnen we potentiële risico’s evalueren en zo nodig aanpakken.

Als uw doel is om een potentieel gevaarlijke schoorsteenbrand Veldhoven te vermijden, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen via 040 218 29 41. We staan klaar om u te helpen.

Schoorsteenveger Veldhoven

Om optimaal en veilig te kunnen genieten van uw haard of kachel, is het cruciaal dat uw schoorsteen schoon en vrij van obstructies is. Een cruciale stap hiervoor is het periodiek laten vegen of reinigen van uw schoorsteen.

Een goed onderhouden schoorsteen vermindert niet alleen het risico op brand maar zorgt ook voor een efficiëntere verbranding.

Als u uw haard of kachel het hele jaar door frequent gebruikt, adviseren we om uw schoorsteen minstens twee keer per jaar professioneel te laten reinigen. Voor degenen die hun haard of kachel sporadisch gebruiken, is een jaarlijkse reiniging meestal voldoende.

Voelt u dat het moment is aangebroken om uw schoorsteen de nodige onderhoudsbeurt te geven? Wacht niet langer en neem onmiddellijk contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41 voor een grondige en professionele service.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan het uitbreken van een schoorsteenbrand. Een slecht geconstrueerde schoorsteen is een vooraanstaande oorzaak. Een duidelijk voorbeeld is een schoorsteen met een rookkanaal dat te breed of te smal is.

In situaties waar het rookkanaal te ruim is, ontstaat er onvoldoende trek waardoor rookgassen zich ophopen in de schoorsteen. Deze gassen koelen af en vormen een laag creosoot. Bij een te nauw rookkanaal hebben rookgassen minder ruimte om zich te verspreiden. Een opgebouwde creosootlaag kan gemakkelijk ontvlammen.

Verder zijn er gevallen waarin brandbare materialen in het rookkanaal een schoorsteenbrand veroorzaken. Denk hierbij aan vogelnesten, bladeren of andere ongewenste objecten die niet thuishoren in de schoorsteen.

Bovendien kunnen verbrandingsresten die zich aan de binnenzijde van het rookkanaal hechten, ontbranden. Dit fenomeen is vaak waargenomen bij haarden of kachels die op kolen of mazout draaien.

Aan de andere kant, bij gasgestookte haarden of kachels is de waarschijnlijkheid van een brand aanzienlijk lager. De voornaamste reden is dat deze bronnen doorgaans minimale vervuiling veroorzaken in het rookkanaal.

Als u het risico op schoorsteenbrand wilt verminderen, zijn wij er om u te ondersteunen! Aarzel niet om contact op te nemen met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Het ervaren van een schoorsteenbrand is ongetwijfeld een angstaanjagende en gevaarlijke situatie. Het is cruciaal om vroegtijdig de symptomen te herkennen en direct te reageren. Vraagt u zich af: hoe weet ik of er een schoorsteenbrand gaande is?

Er zijn enkele onmiskenbare signalen. Het meest voorkomende teken is een plotselinge en hevige rookontwikkeling. Deze rook kan zowel uit de schoorsteen omhoog schieten als uw woning binnendringen.

Een ander duidelijk kenmerk is een luid, brullend of sissend geluid. Dit geluid ontstaat omdat de brand zuurstof uit de omgeving aantrekt. Een opvallende geur van roet of verbranding kan ook wijzen op een schoorsteenbrand.

Als u denkt dat uw schoorsteen vatbaar is voor brand, neem dan onmiddellijk voorzorgsmaatregelen om verdere schade te beperken!

Wilt u proactief zijn en een potentieel gevaarlijke schoorsteenbrand voorkomen? Overweeg dan om uw schoorsteen periodiek te laten reinigen. Voor een afspraak of meer informatie, neemt u contact op via 040 218 29 41.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Als u geconfronteerd wordt met een schoorsteenbrand, is directe en effectieve actie cruciaal om verdere schade en gevaar te minimaliseren. Aarzelen kan kostbaar zijn; het is essentieel om onmiddellijk stappen te ondernemen.

Zodra u tekenen van een brand in uw schoorsteen opmerkt, is het eerste wat u moet doen het bellen van de brandweer via telefoonnummer 112. Na het alarmeren van de hulpdiensten is het belangrijk de schoorsteenklep te sluiten en de zuurstoftoevoer, indien mogelijk, te verminderen.

In afwachting van de brandweer kunt u proberen het vuur te smoren met zand of zout. Vermijd het gebruik van water, omdat dit snel kan verdampen en mogelijk een explosie kan veroorzaken, wat kan leiden tot schade zoals barsten in de rookkanalen.

Zodra de vlammen zijn gedoofd, is het essentieel om uw woning te ventileren door ramen en deuren te openen, zodat rook en gevaarlijke gassen kunnen ontsnappen.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Niemand wil te maken krijgen met de schrik en de potentiële schade van een schoorsteenbrand. Gelukkig wordt het risico op zo’n brand aanzienlijk verminderd als u uw schoorsteen goed onderhoudt. Immers, een schone schoorsteen is minder vatbaar voor brand.

Om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen in optimale staat blijft, is het raadzaam deze een of twee keer per jaar te laten inspecteren en vegen door een deskundige schoorsteenveger. Deze expert zal niet alleen zorgen voor een grondige reiniging, maar ook andere mogelijke problemen aan uw schoorsteen identificeren, zoals barsten of lekken.

Hoewel regelmatig onderhoud het risico op brand aanzienlijk vermindert, biedt het geen absolute garantie. Daarom bieden we enkele aanvullende tips om uw veiligheid te waarborgen:

 • Regelmatige reiniging van uw schoorsteen is essentieel.
 • Kies altijd voor de juiste brandstof voor uw specifieke haard of kachel.
 • Zorg voor goede ventilatie in en rond uw schoorsteen.
 • Vermijd het stoken tijdens windstille of mistige dagen.
 • Handhaaf een dunne laag as (ongeveer 3 centimeter) in de aslade.
 • Gebruik alleen aanmaakblokjes of -hout bij het aansteken van uw haard of kachel.
 • Laat een brandend vuur nooit onbeheerd achter.

Het regelmatig onderhouden van uw schoorsteen is uw beste verdediging tegen brand. Wilt u een afspraak maken voor een schoorsteenveegbeurt? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Het is essentieel om te beseffen dat regelmatige schoorsteenonderhoud niet alleen belangrijk is voor de veiligheid van uw woning, maar ook voor uw verzekering. Als er brand uitbreekt in een schoorsteen die niet regelmatig is schoongemaakt, kan het zijn dat uw verzekering de schade niet (volledig) dekt.

Als u uw schoorsteen niet elk jaar laat vegen, kan dit door de verzekeringsmaatschappij worden beschouwd als nalatigheid in het onderhoud. In het geval van brand door zo’n schoorsteen, kan de verzekering besluiten niet uit te keren.

Hoewel er geen wettelijke verplichting is, heeft het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al sinds 1992 benadrukt dat voor optimale veiligheid, de schoorsteen ten minste eenmaal per jaar geveegd moet worden.

Als u zeker wilt zijn van uw verzekeringsdekking in het geval van een schoorsteenbrand, is het cruciaal uw schoorsteen jaarlijks te laten onderhouden. Wenst u een onderhoudsafspraak te plannen? Aarzel dan niet en neem contact op via 040 218 29 41.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Voor het behoud en de veiligheid van uw haard of kachel is het essentieel om uw schoorsteen te laten reinigen door iemand met expertise op dit gebied. Door te kiezen voor een gespecialiseerde schoorsteenveger bent u verzekerd van een grondige en correcte reiniging.

Een deskundige schoorsteenveger heeft niet alleen de juiste gereedschappen en technieken om uw schoorsteen efficiënt te reinigen, maar heeft ook de ervaring om beginnende problemen of defecten in uw schoorsteen of rookkanalen vroegtijdig te signaleren.

Overweegt u om een professional in te schakelen voor het vegen van uw schoorsteen? We adviseren u graag verder. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Veldhoven? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veldhoven.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Veldhoven.

Werkwijze Schoorsteenveger Veldhoven

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Veldhoven op 040 218 29 41.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Veldhoven via 040 218 29 41.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Veldhoven

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Veldhoven heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Veldhoven

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Veldhoven

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Veldhoven nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Veldhoven

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Veldhoven mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Veldhoven

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button